PORTFOLIOPORTFOLIO.html

photographer

ROMY VAN GEFFEN

THE ART OF RESEARCHTHE_ART_OF_RESEARCH_SJAALS.html
SJAALSTHE_ART_OF_RESEARCH_SJAALS.html
 

© COPYRIGHT PORTFOLIO

THE ART OF RESEARCH

ABOUTABOUT.html
CONTACTCONTACT.html
NEWSNEWS.html
LINKSLINKS.html

Afstudeerproject Academie voor en kunst en vormgeving St. Joost Breda

6 januari 2009. Mijn moeder werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis omdat haar bloed niet goed was. Na onderzoek bleken haar nieren slechts voor 4 % te werken en moest ze spoedig aan de dialyse.

13 januari 2009 kregen we nog een grotere klap, ze heeft de ziekte van Kahler (beenmergkanker). Deze ziekte is kwaadaardig en moeilijk te bestrijden.

Kanker is een verzamelnaam voor veel aandoeningen waarbij een groep cellen in het lichaam zich extreem deelt en groeit en is in vele gevallen onzichtbaar. Deze kankercellen heb ik met een microscoop gefotografeerd in het Academisch Ziekenhuis te Maastricht, waar ik op zoek ben gegaan naar beelden waar duidelijk ongecontroleerde en abnormale celdeling te zien is. De onzichtbaarheid van de ziekte maak ik middels deze beelden vervolgens zichtbaar in een vijf stuks tellende modecollectie die in samenwerking met ontwerpersduo HjordisRobin gerealiseerd is. De textiel toont een kleurrijk, dramatisch, organisch en dynamisch beeld van kankercellen die zich in het lichaam bevinden.

De uiteindelijke serie modefoto’s zal worden ingezet als wapen in de strijd tegen kanker om zo de aandacht op de kankerproblematiek te vestigen en fondsen voor kankeronderzoek te genereren.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Health Foundation Limburg, Maastricht UMC+, HjordisRobin,

Print Unlimited, Vakcolor Digital Imaging, Sam Sawyers, Ronald Kampmann, Jacqueline van den Heuvel, Daria Bukvić.

FASHIONFASHION_PAG_1.html
PORTRAITS/ARTISTSPORTRAITS_PAG_1.html
WEDDINGWEDDING_PAG_1.html
DOCUMENTARYDOCUMENTARY.html